Fennovoima peruu Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen – keskittyy Pyhäjoen työmaan ylläpitämiseen

Fennovoima on tiistaina 24.5. perunut Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen. Yhtiö tiedotti 2.5. päättäneensä RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen johtuen RAOS Projectin merkittävistä viiveistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa hanke.

Fennovoima on perunut Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen.

Laitostoimitussopimukseen liittyvät työt Pyhäjoen työmaalla ovat päättyneet, ja Fennovoima keskittyy nyt työmaan ylläpitoon niin pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä. Lähiviikkoina työmaalla viimeistellään Fennovoiman muiden toimittajien kanssa toteuttamia rakennustöitä.

Kuten aiemmin on kerrottu, laitostoimitussopimuksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin, joten yhtiö on käynnistänyt koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelujen arvioidaan päättyvän 21.6.

Fennovoima has withdrawn the Hanhikivi 1 Construction License Application – focus is now on preserving the Pyhäjoki site

On Tuesday 24th May 2022, Fennovoima has withdrawn the Hanhikivi 1 nuclear power plant Construction License Application. On 2nd May 2022, Fennovoima announced that it had terminated the EPC contract of plant delivery with RAOS Project due to RAOS Project’s significant delays and inability to deliver the project.

Works at Pyhäjoki site related to the EPC Contract have stopped, and Fennovoima is now focusing on maintaining safety and security in the short and long term. Some works within the Fennovoima’s scope will be completed during the upcoming weeks. 

As announced previously, Fennovoima expects significant impact from the EPC Contract termination decision and has therefore kicked-off change negotiation for all its employees that are expected to last until 21st June 2022. 

%d bloggers like this: